Бившият  полицай Иван Дачев и син на дългогодишния кмет от

...
Бившият  полицай Иван Дачев и син на дългогодишния кмет от
Коментари Харесай

Протестър, син на екскмет, пребива баба си до смърт

Бившият  служител на реда Иван Дачев и наследник на дългогодишния кмет от Българска социалистическа партия на община „ Марица “ Запрян Дачев  е задържан за жестокия побой, който нанесъл преди два дни на старата си баба.

Районен съд Пловдив в този момент гледа настояването на прокуратурата за налагане на непрекъсната мярка задържане под арест за Дачев – младши.

Това е един от четирите фрапантни случая на домашно принуждение, случили се единствено в последните няколко денонощия в Пловдив.

Другият е на прочут предприемач под тепетата, пребил жена си с тенис ракета и упражнявал систематичен физически тормоз над половинката си.

В последните месеци Дачев, който е някогашен служител на реда, живеел с 95-годишната си баба в едно жилище, като непрекъснато тормозел и биел болната и трудноподвижна жена.

Иван Дачев редовно злоупотребявал с алкохол, като на 13-ти декември вечерта още веднъж в пияно положение вдигнал скандал на баба си, като ритал и удрял по главата и тялото, след което си лежащ.

На идващия ден той още веднъж я пребил грубо, този път съвсем до гибел.

Когато пристигнала наетата да се грижи за нея болногледачка, тя заварила ужасяваща кървава картина из цялата стая.

Внукът безразлично излъгал, че баба му е паднала от леглото, само че дамата повикала полиция и спешна помощ.

В момента старицата е в болница в кома и с заплаха за живота, а побойникът ще бъде съден за тежкото закононарушение, за което може да получи от 3 до 15 години затвор.

Иван Дачев бе уволнен от полицията преди повече от 10 години след следствие, разкрило голям брой злоупотреби и нередности.

Преди две години Дачев бе постоянен участник в протестите  Пловдив.

Той се представяше за репресиран и развенчаваше политиците и партиите на статуквото от площада пред общината всеки четвъртък на постоянните митинги.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР